fbpx

Je nalatenschap: er is zoveel moois om door te geven

Wat wil jij je nabestaanden nalaten? En denk dan niet zozeer aan financiële zaken of materiële dingen, maar juist aan herinneringen, gedachtengoed en overtuigingen. Sta daar eens kritisch bij stil, zodat je kinderen, zoals een Surinaams spreekwoord dat zo mooi verwoordt, niet zullen struikelen over de stenen die jij hebt laten liggen.

Nalatenschap

Het zijn zaken die Trijnie Lukassen, van Lukassen EMC Nalatenschapscoaching, vrijwel dagelijks bezighouden. ‘Ik kom uit het notariaat waar ik me voornamelijk bezighield met het juridische gedeelte. Daarbij miste ik echter het persoonlijke stuk en dat heeft me doen besluiten om een andere weg in te slaan, zodat ik het plaatje compleet kan maken. Nalaten gaat immers niet alleen over geld of goederen, maar ook over je persoonlijke nalatenschap’, klinkt het gepassioneerd.

L.I.E.D.: jouw persoonlijke nalatenschap

‘Laat ik een voorbeeld geven’, gaat Trijnie verder. ‘Er wordt weleens gezegd: ‘Wanneer je als een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje’. Wanneer je op die manier bent opgevoed, en ervan overtuigd bent dat je nooit dat kwartje zult worden, kan dat je ontwikkeling behoorlijk in de
weg staan. Vraag jezelf dan eens af of je die visie wilt doorgeven aan je kinderen of dat je het wilt ombuigen. Op die manier is mijn coachingsprogramma ‘L.I.E.D.’ ontstaan, wat staat voor Leven, Inspireren, Ervaren en Doorgeven. Stel jezelf de vraag hoe het Leven je gevormd heeft, wat je aan Inspiraties en Ervaringen hebt meegekregen en wat je daarvan wilt Doorgeven aan de volgende generatie’, legt Trijnie uit. ‘Het is zo’n mooi programma om mee te werken! Er is immers zoveel moois om door te geven. Met L.I.E.D. leer je de negatieve patronen die je leven beheersen te (h)erkennen en te doorbreken, zodat je op een andere manier kunt doorgeven, een ander L.I.E.D.!’

Testament en erfenis

Naast nalatenschapscoaching, begeleidt Trijnie ook cliënten bij vragen rondom een testament of erfenis en verzorgt ze lezingen over het thema ‘Nalaten & Doorgeven’.

Informatie

Lukassen EMC Nalatenschapscoaching – Mr. Trijnie Lukassen-Beije
Praktijk te Dordrecht | 06-25577047 | info@lukassenemc.nl | www.lukassenemc.nl

© 2022 Besems Uitvaartverzorging | webdesign by BRANDRS