fbpx

VERZEKERINGSVORMEN

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om u te verzekeren tegen de kosten die een uitvaart met zich mee brengt. Wat voor u de beste vorm is, hangt af van uw persoonlijke situatie. In de meeste gevallen is een kapitaalverzekering de juiste keuze. U kunt bij Besems Uitvaartverzorging geen verzekering afsluiten, wel kunnen wij u informeren over de verzekeringen die aansluiten bij uw situatie.

Naturaverzekering

Wanneer u een naturaverzekering heeft afgesloten, ontvangen uw nabestaanden geen geldbedrag na uw overlijden. De verzekeraar vergoedt de diensten die noodzakelijk zijn voor het organiseren van de uitvaart. Dit houdt in dat u bij het afsluiten van de verzekering een helder beeld moet hebben van hoe uw afscheid er uit moet komen te zien. Wanneer de uitvaart binnen de overeengekomen dienstverlening geregeld wordt, worden geen extra kosten in rekening gebracht. Wanneer uw nabestaanden aanvullende wensen hebben, brengt dit kosten met zich mee. Ook is het zo dat de verzekeraar van de naturapolis de uitvaart binnen de eigen organisatie laat uitvoeren, wanneer u voor een andere onderneming kiest brengt dit vaak extra kosten met zich mee.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering keert een geldbedrag uit, wanneer de verzekerde komt te overlijden. Uw nabestaanden zijn dan vrij om een uitvaartverzorger te kiezen die bij hen past. Daarnaast staat ook de invulling van de uitvaart niet vast. Er is ruimte voor een persoonlijke invulling.

Het is raadzaam na te gaan of een kapitaalverzekering waardevast is. Met andere woorden: stijgt het verzekerde bedrag mee met de gemiddelde stijging van uitvaartkosten. Wanneer dit niet het geval is, kan het zijn dat het uit te keren bedrag niet de volledige kosten van de uitvaart dekt.

Deposito

In sommige gevallen is het niet (meer) mogelijk om een verzekering af te sluiten. Dit kan te wijten zijn aan bijvoorbeeld de gevorderde leeftijd van de persoon in kwestie. Wanneer u dan toch zorg wilt dragen voor de kosten in de toekomst, kunt u een deposito overwegen. Het concept is simpel: een deposito is te vergelijken met een spaarrekening, waar eenmalig of periodiek geld op wordt gestort. Op dergelijke deposito’s wordt een rente uitgekeerd die vaak hoger ligt dan bij een normale spaarrekening. Houdt u er wel rekening mee dat het opgebouwde tegoed uitsluitend gebruikt mag worden voor de uitvaartkosten en niet voor andere bestedingen.

© 2022 Besems Uitvaartverzorging | webdesign by BRANDRS