nabestaanden

‘De waardering en bedankjes van nabestaanden, daar doe ik het voor’

Marianne Versteeg | aulamedewerkster

Aulamedewerkster

Vier jaar geleden heb ik gereageerd op een advertentie waarin Besems Uitvaartverzorging een aulamedewerkster zocht. Ik werkte op dat moment ook elders in de horeca, maar dit werk leek me heel mooi om te doen en was prima te combineren met mijn andere werk destijds. Het toeval wilde dat ik de zus van Anne, Erica dus, al kende van school van onze dochter en haar zoon. Erica werkte toen ook al bij Anne en Dinny in het bedrijf.

Uitvaarten

Vooral door mijn horeca-achtergrond ben ik destijds aangenomen om bij uitvaarten in Afscheidscentrum De Engel te komen werken tijdens uitvaarten en condoleances. In de loop der tijd kwamen er meer werkzaamheden bij en inmiddels ben ik bijna allround inzetbaar. We verzorgen ook uitvaarten op locatie en dan moet alles voorbereid worden, zodat we alles van onszelf bij ons hebben om een volledige uitvaart extern te kunnen verzorgen. Daarnaast word ik ook regelmatig ingezet als assistent van Anne, vooral bij crematies. Anne wil dat er te allen tijde iemand extra aanwezig is van Besems Uitvaartverzorging, zodat hij zich kan bezighouden met de familie en de voorbereidingen op de achtergrond. Ik ontvang dan de gasten en wens ze wel thuis als ze het crematorium weer verlaten.

Nabestaanden

Inmiddels vervang ik Dinny al geruime tijd tijdens vakanties of als zij verhinderd is. Dan neem ik de honneurs waar in het afscheidscentrum. Tevens wordt me regelmatig gevraagd of ik een rouwbezoek wil doen. Dat vind ik heel mooi, omdat je dan even heel direct contact hebt met de nabestaanden en dan echt wat voor hen kan betekenen. Ik voel me erg thuis in het bedrijf bij Anne en Dinny en ze geven me ook de nodige verantwoordelijkheid, wat ik heel prettig vind.

Eenzaamheid

Waar ik wel een beetje moeite mee heb, is eenzaamheid. En dan bedoel ik dus dat er zo heel af en toe een uitvaart geregeld moet worden waarbij niemand of bijna niemand aanwezig is. Gewoon omdat er geen familie meer is of door andere omstandigheden. Je denkt dat er altijd wel iemand is die afscheid wil nemen, maar dat blijkt niet altijd het geval te zijn. Dat vind ik echt heel triest. Anderzijds dienen we de keuzes van de overledenen en nabestaanden te respecteren en ook dan zorgen we er met ons team voor dat deze overledene een waardig en respectvol afscheid krijgt.

Perfect afscheid

Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van het team van Besems Uitvaartverzorging. Anne en Dinny hebben de lat erg hoog liggen als het gaat om de aanpak en uitvoering. Het moet niet netjes zijn, maar perfect. Daar staat Besems Uitvaartverzorging voor en daar mag ik mijn bijdrage aan leveren. En hoe mooi is het dat je regelmatig persoonlijk door de nabestaanden bedankt wordt voor dat aandeel? Daar doe ik het voor.